Şahin: Torpil isteği geliyor, ama yapamıyorum

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Ocak 2008 21:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, kendisine zaman zaman, sınavlara, mülakata girecek kişilerle ilgili notlar geldiğini, ancak bu notlarla ilgili şu ana kadar hiç bir işlem yapmadığını, yapmayacağını söyledi.

Şahin, TBMM Genel Kurulunda, temel ceza kanunlarına uyum amacıyla çeşitli kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısının 1-30.

maddelerini kapsayan 1. bölümü üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Bakan Şahin, DSP İzmir Milletvekili Recai Birgün'ün sorusu üzerine, AK Parti grup toplantısında, bir milletvekilinin, hakim ve savcı mülakatına girecek bir kişiye yardımcı olması konusundaki notunun gelmediğini ifade etti. Millet adına yargı yetkisini kullanmaları nedeniyle, hakim ve savcıların çok onurlu bir görevi yerine getirdiklerini belirten Şahin, hakim ve savcıların siyasi mülahazalardan uzak, kanunlar ve vicdanlarına göre karar verdiklerini bildirdi. Şahin, yaptıkları bir düzenlemeyle, hakim ve savcı mülakatı ile ilgili bazı kriterler getirdiklerine dikkati çekerek, şunları söyledi: "Amacımız, hakim ve savcı alımında objektif davranılsın. 'İstismar edilme kapılarını kapatalım' düşüncesiyle mümkün olduğu kadar objektif kriterler getirdik. Adalet Bakanlığı olarak, bu komisyonda görev alacak arkadaşlar olarak, hiç kimseyi kimseye objektif ölçülerin dışında tercih etme gibi bir düşüncemiz olamaz. Ben, Adalet Bakanı görevinde kaldığım sürece buna asla izin vermeyeceğim. Bana zaman zaman, sınavlara, mülakata girecek arkadaşlarla ilgili notlar geliyor. Bu notlarla ilgili şu ana kadar hiç bir işlem yapmadım, yapmayacağım. Şöyle düşünüyorum: Hakim ve savcı olacak arkadaşımız, daha sınava girerken birinin tasavvufuna ihtiyaç duyarsa, hakim ve savcı olduktan sonra da bu alışkanlığını devam ettirir diye bir düşünceye sahibim. Hakim ve savcı olacak arkadaşlarımız birikimlerine güvensinler, hiç kimseyi aracı kılmasınlar. Bu şekilde önüme gelen notlarda ismi geçen arkadaşlarımı, taltif edilecek değil, dikkate edilecek kişiler olarak değerlendiriyorum. Bu açıklamamı izleyen hakim ve savcı adayı arkadaşlarım lütfen, ne demek istediğimi iyi algılasınlar. Hiç kimseyi aracı kılmasınlar. Hakim ve savcılar ile ilgili bakanlığın bu titizliği bundan sonra da devam edecektir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber